Veelgestelde
vragen
Vragen over recreatief
Waarom zegt Google dat Zwembad de Meerval geopend is terwijl het niet open is voor recreatief zwemmen?
Zwembad de Meerval hanteert verschillende openingstijden voor diverse activiteiten. Google geeft de tijden aan wanneer zwembad de Meerval haar deuren opent en sluit. Om teleurstelling te voorkomen kan je het beste onze eigen website raadplegen: recreatief zwemmen
Welke activiteiten zijn er bij Zwembad de Meerval?
Naast recreatief zwemmen bieden wij ook diverse vaste wekelijkse activiteiten zoals Aqua Sport lessen, Fifty-Fit Club, Therapeutisch zwemmen, en zwemlessen
Wat zijn de openingstijden voor het recreatief (vrij) zwemmen?
De openingstijden voor recreatief zwemmen vindt u hier.
Kan je gratis parkeren bij het zwembad?
Het parkeren bij Zwembad de Meerval is gratis. Voor het zwembad is een ruime parkeerplaats aanwezig
Zijn er kluisjes beschikbaar en wat gaat er in een kluisje?
Zwembad de Meerval biedt het gebruik van kluisjes aan voor uw waardevolle spullen zodat u met een gerust hart kunt zwemmen. Er gaat €0,50 of een metalen winkelwagen muntje in het slot. Geen muntje op zak? Deze kunt u ook kopen bij de receptie voor €1,00
Zit het gebruik van de sauna en het Turks stoombad bij de prijs inbegrepen?
Het gebruik van de sauna en Turks stoombad zit bij de entreeprijs voor het recreatief zwemmen inbegrepen.
Is er voor mensen met een beperking ook mogelijkheid tot recreatief zwemmen?
Voor mensen met een beperking en begeleider is er een speciaal tarief voor de begeleider en cliënt samen. Wij beschikken over een tillift (eigen tildoek meenemen), brancard, douche rolstoel, loopplank en omkleedruimte.
Ook zijn er speciale zwemmomenten, op dinsdag en donderdag. Klik hier voor meer informatie.
Is er een horeca voorziening in zwembad De Meerval aanwezig?
Tijdens je zwemavontuur bij zwembad de Meerval kan je terecht voor een heerlijke versnapering in onze horeca voorziening genaamd Tasstoe.
Mogen er eigen etens- en drinkwaren mee worden gebracht naar zwembad de Meerval?
Eigen meegebrachte etens- en drinkwaren mogen genuttigd worden in zwembad de Meerval Let op: glas is niet toegestaan. Op het horeca terras in de zwemzaal zijn eigen waren niet toegestaan, deze is voor gasten van Tasttoe bestemd.
Moet ik fysiek langskomen voor de aanschaf van een badenkaart of abonnement?
Deze kunt u aanschaffen bij de receptie in Zwembad de Meerval. Voor een badenkaart/ abonnement wordt er bij een eerste aanschaf extra kosten gerekend voor inschrijfgeld, administratiekosten en verkooppas.
Voor een losse ticket of badenkaart/ abonnement kunt u ook terecht in onze webshop
Moet ik fysiek langskomen voor de aanschaf Hoe lang is een badenkaart/ abonnement geldig?
Bij zwembad de Meerval zijn alle beschikbare badenkaarten/abonnementen één jaar na aankoop geldig. Het is niet mogelijk deze te bevriezen. Mocht u vanwege een geldige (medische) reden langere tijd géén gebruik kunnen maken van de kaart, mail dan naar info@demeerval.nl
Zijn er producten (zwembandjes, zwemluiers, badkleding) te koop bij zwembad de Meerval?
Bij zwembad de Meerval verkopen we artikelen zoals zwembandjes, zwemluiers, waterschoentjes en schoenhoesjes. Badkleding en oordoppen zijn niet te koop bij zwembad de Meerval.
Kan ik mijn kinderfeestje vieren bij zwembad de Meerval?
Jazeker! Maak je kinderfeestje compleet bij zwembad de Meerval en kies 1 van onze arrangementen.
Reserveren is wél nodig en kan via de webshop.
Mijn kinderen gaan zwemmen, ik wil als ouder mee maar niet gaan zwemmen. Mag ik in gewone kleding aan het bad zitten?
Je mag in gewone kleding aan het bad zitten, het is wel aan te raden luchtige kleding aan te trekken aangezien het in de zwemzaal vrij warm is. Ondanks dat je als ouder geen gebruik maakt van het zwembad is het bij zwembad de Meerval wel zo dat je entree betaald als je de zwemzaal betreedt tijdens recreatief zwemmen.
Vragen over zwemles
Moet ik fysiek langskomen voor de aanschaf van een nieuwe leskaart voor de zwemlessen?
Voor de aanschaf van een leskaart voor de zwemlessen (Diploma A,B,C, ZV1,2,3) dient u fysiek langs te komen. Helaas is het niet mogelijk dit via automatische incasso te laten verlopen.
Rond iedere eerste les van de periode dient deze aangeschaft te worden voor de betreffende periode.
Hoe oud moet mijn kind zijn om zwemles te kunnen volgen?
U kunt uw kind inschrijven voor zwemles vanaf 3 jaar, vanaf 4 jaar mag uw kind dan starten. U kunt altijd een afspraak maken met Charelle Cobussen of Anita Hermans (zwemlessen@demeerval.nl) en persoonlijk een kijkje komen nemen bij de zwemlessen en uitleg krijgen over ons lessysteem.
IS ER EEN WACHTLIJST?
Er is een wachtlijst die varieert in lengte, afhankelijk van de dag waarvoor u kiest. U ontvangt hierover meer informatie wanneer u contact met ons opneemt. De gemiddelde wachttijd voor de reguliere A groepen is minimaal een half jaar. U kunt uw kind inschrijven vanaf 3 jaar oud en op de wachtlijst blijven staan voor maximaal 1,5 jaar. Als uw kind binnen deze 1,5 jaar niet kan starten, wordt uw kind van de wachtlijst verwijderd.
Mag ik tijdens de zwemles bij mijn kind blijven?
Het is beter voor het kind als ouders niet constant in de zwemzaal blijven. De allereerste zwemles blijft u natuurlijk bij uw kind kijken. Verder is het in les 2 (de laatste 30 minuten) en in les 7 (de laatste 30 minuten) kijkles, zodat u de prestaties van uw kind kunt zien.
Wat te doen als mijn kind ziek is?
Als uw kind ziek is, geef dit dan even door dan maken wij een aantekening bij de persoonsgegevens. Als u een les heeft gemist kunt u eventueel tegen betaling van een laag bedrag, een extra les volgen (Dit houdt in dat de oorspronkelijke les niet ingehaald kan worden). Extra lessen vinden plaats op donderdag 15.00 – 16.00 uur en zaterdag 12.00 – 13.00 uur. Een andere optie kan een privéles zijn, tevens kunt u ook zelf komen oefenzwemmen.
Hoe kan ik mijn kind inschrijven?
Dit kan bij onze receptie of direct online via onze webshop.
Wat is eigenlijk de bedoeling van oefenzwemmen?
Als u uw kind inschrijft kunt u samen al deelnemen aan het introzwemmen op zondagochtend. Zodra uw kind start met de zwemles is het oefenzwemmen op zaterdagmiddag, een middel om het leerproces van het kind te bevorderen. Voor veel jonge kinderen is herhaling heel belangrijk en wat is er nou leuker als samen met je kind gaan zwemmen! Ook op alle andere recreatieve openingstijden bent u met u kind van harte welkom.
Hoe lang duurt het voordat mijn kind een A-diploma heeft?
De tijdsduur voor het behalen van een A-diploma is per kind verschillend. Ons lessysteem werkt met vijf niveaus, in cyclussen van tien weken. Als een kind na tien weken voldoet aan de normen in het desbetreffende niveau mag het door naar het volgende niveau. Wij zullen alles in het werk stellen om na vijf periodes van tien weken (=50 weken) het diploma te behalen.
Waar kan ik terecht met vragen over mijn kind?
Voor al uw vragen kunt u contact opnemen met Charelle Cobussen of Anita Hermans, coördinatie zwemlessen.
Wat als mijn kind mogelijk blijft zitten?
Het is ons streven om elk kind door te laten stromen naar het volgende niveau. Als tijdens de lesperiode blijkt dat er achterstand is gaan we samen met u zoek naar een oplossing.
Mag mijn kind een zwembril op tijdens de lessen?
Leren kijken en oriënteren is een belangrijk onderdeel van het leren zwemmen. Alleen bij hoge uitzondering (als het gaat om medische redenen) mag u kind een zwembril op.
Gaan de zwemlessen in de vakantie gewoon door?
In de vakanties gaan de lessen niet door, als we op een bepaalde dag een les in moeten halen (bijv. 2e Paasdag of 2e Pinksterdag) en we kunnen dit niet anders plannen zou dit voor kunnen komen. Wel benutten we de vakanties vaak om in overleg met ouders, kinderen die wat achterstand hebben, in deze vakanties extra ondersteuning te bieden. Onze volledige planning kunt u vinden in de zwemles agenda.
Hoeveel kinderen zitten er in een les groep?
Wij gaan uit van gemiddeld 10 leerlingen per lesgroep.
Mijn kind gaat stoppen met de zwemles, krijg ik dan mijn geld terug?
Als u besluit om te stoppen met zwemles is er geen restitutie mogelijk. Dit is niet altijd de werkelijkheid, we kijken naar de reden waarom u stopt (bijv. medische redenen), als er een grondige reden is waarom u stopt zullen we dit samen bespreken en dan treffen we een regeling.
Wat gebeurt er als er wordt geconstateerd dat mijn kind een achterstand op loopt in vergelijking met de andere leerlingen in een groep?
In dat geval zal de coördinator dit constateren of een signaal krijgen van een van de instructeurs en met u contact opnemen om samen een passende oplossing te vinden.
Diplomazwemmen
De laatste 3 lessen van de periode bekijkt de zwemonderwijzer of uw kind alle onderdelen voor het behalen van het zwemdiploma beheerst. Bij twijfel wordt 1 van de coördinatoren erbij gehaald om samen te kijken of uw kind alle onderdelen beheerst. Uw kind krijgt dan een briefje mee. Hiermee kunt u uw kind inschrijven voor het diplomazwemmen. Zodra het briefje is ingeleverd bij de receptie en aan het inschrijfgeld voor het diplomazwemmen is voldaan gaan wij het diploma maken.
Data en tijden
Data voor het diplomazwemmen worden ruimschoots van tevoren bekend gemaakt in onze zwemlesagenda en deze staan ook vermeld op de kledingbrief.
Het verloop
Tijdens het diplomazwemmen staat plezier voorop en zullen wij er met z’n allen een mooi feest van maken. Het diplomazwemmen begint met gekleed zwemmen, dus de kinderen moeten de kleding aan hebben bij binnenkomst. Voor het diplomazwemmen verzamelen de kinderen zich in de herenkleedkamer, terwijl de familie plaats kan nemen in de zwemzaal. Na een leuke binnenkomst op muziek zal het diplomazwemmen beginnen, onder leiding van een examinator.